Εγκαταστάσεις δικτύου

Γιατί το Δίκτυο είναι σημαντικό σε μία επιχείρηση

Η λειτουργία των σύγχρονων επιχειρήσεων βασίζεται αποκλειστικά στην χρήση υπολογιστών, οι οποίοι όταν συνδέονται μεταξύ τους αποτελούν ένα δίκτυο. Η σχεδίαση, η εγκατάσταση, ο έλεγχος και η συντήρηση της λειτουργίας ενός τοπικού ή απομακρυσμένου δικτύου είναι μια από τις σημαντικότερες εργασίες που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης σας.

Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας καθώς και έμπειροι εξωτερικοί συνεργάτες μας, επισκέπτονται τον χώρο σας για να προτείνουν τις λύσεις που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες της επιχείρησης σας. Στη συνέχεια, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, πραγματοποιούν τις εργασίες εγκατάστασης του δικτύου, που θα αυξήσουν τη παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης σας.

Γενικά περί δικτύων

Τι είναι δίκτυο

Δίκτυο υπολογιστών είναι ένα σύστημα επικοινωνίας δεδομένων που συνδέει δύο ή περισσότερους αυτόνομους και ανεξάρτητους υπολογιστές και περιφερειακές συσκευές. Δύο υπολογιστές διασυνδεδεμένοι όταν μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες.

Σκοπός δικτύων

Τα δίκτυα δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που προέκυψαν από την εξάπλωση της χρήσης των υπολογιστών. Βασικός σκοπός της ύπαρξης των δικτύων είναι το μοίρασμα των πόρων του συστήματος και η ανταλλαγή πληροφοριών κάθε μορφής (προγράμματα, αρχεία, δεδομένα). Πόροι του συστήματος μπορούν να είναι είτε υλικό (hardware), π.χ. υπολογιστές, εκτυπωτές, plotters, σκληροί δίσκοι είτε λογισμικό (software), π.χ. δεδομένα, προγράμματα εφαρμογών, υπηρεσίες. Τα προγράμματα, τα δεδομένα και οι συσκευές (σκληροί δίσκοι, εκτυπωτές, κ.λ.π.) είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο, ανεξάρτητα από τη φυσική του θέση. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων, αύξηση της απόδοσης του συστήματος, κεντρικός έλεγχος και εύκολη επεκτασιμότητα. Σε ένα δίκτυο μπορούμε να έχουμε ανταλλαγή δεδομένων, προγραμμάτων, χρήση κοινών βάσεων δεδομένων, αρχείων, αποστολή μηνυμάτων (electronic mail). Επιπλέον, ανεξάρτητα της τεχνολογίας, ένα δίκτυο είναι ένα πανίσχυρο μέσο επικοινωνίας ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη.

Εγκατάσταση τοπικού ενσύρματου δικτύου (Wired LAN)

Αν οι υπολογιστές, που ήδη έχετε ή που σκοπεύετε να αγοράσετε, θέλετε να λειτουργούν σε δίκτυο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένα εξειδικευμένο συνεργείο τεχνικών μας θα σας επισκεφθεί στον χώρο σας, θα ακούσουν τις απαιτήσεις σας, θα σας συμβουλέψουν και στη συνέχεια εφόσον επιτευχθεί συμφωνία συνεργασίας θα υλοποιήσουν τη καλύτερη λύση για σας. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης οι τεχνικοί μας θα είναι πάντα στη διάθεση σας να σας συμβουλέψουν τηλεφωνικά ή και με επισκέψεις - εάν αυτές είναι απαραίτητες - για να διατηρήσουν το δίκτυο σας στο καλύτερο επίπεδο απόδοσης. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει:

Εγκατάσταση ασύρματου δικτύου (Wireless LAN)

Τα ασύρματα δίκτυα παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα συμβατικά καλωδιακά. Είναι πιο ασταθή και χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά την εγκατάσταση, ρύθμιση αλλά και την ασφάλεια που θα παρέχουν. Η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία τους εξαρτάται από την ποιότητα των υλικών (router - access point) που έχετε. Η εταιρία μας αναλαμβάνει να κάνει:

Εγκατάσταση server

Η υπηρεσία αυτή παρέχει την εγκατάσταση του εξοπλισμού σας, όσον αφορά το server και το λειτουργικό σύστημα. Έτσι διασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία του συστήματος σας γρήγορα και σωστά. Εξειδικευμένοι τεχνικοί μας θα αναλάβουν για εσάς την αποσυσκευασία του προϊόντος, την εγκατάσταση του server και του λειτουργικού και τις ρυθμίσεις δικτύου. Η υπηρεσία αυτή περιλαμβάνει:

Εγκατάσταση κεντρικού συστήματος αντιϊκής προστασίας (Antivirus console)

Η εταιρία μας συνεργάζεται με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο κόσμο που αναπτύσσουν λογισμικό προστασίας από ιούς. Η εταιρία ESET υποστηρίζει πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως με συστήματα αντιϊκής προστασίας (antivirus, antispyware, antiphising, internet security κ.λ.π).

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει:

Για περισσότερα δείτε

Κόστος εργασίας:

Το κόστος εργασίας στις δικτυακές εργασίες εξαρτάται από το μέγεθος, τις ιδιαιτερότητες, τον τόπο και τον χρόνο καθώς και την ποικιλία των εργασιών που θα εκτελεστούν. Ο εργασίες δικτύου εκτελούνται κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη. Η συνήθης διαδικασία ανάληψης εγκαταστάσεων - εργασιών δικτύου είναι:

Ενδεικτικά αναφέρεται ένα κοστολόγιο χρονοχρέωσης:

Generic placeholder image

Προφίλ

Η εταιρία μας έχοντας έδρα τα Βριλήσσια, έχει αναπτύξει δραστηριότητα κυρίως στο νομό Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει αποκτήσει ένα ευρύ πελατολόγιο, επενδύοντας σε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Generic placeholder image

Στόχοι

Οι θεμελιώδεις αξίες που μας καθορίζουν ως εταιρία αλλά και ως άτομα είναι η ακεραιότητα, η δημιουργικότητα, η συνεργασία και η συνέπεια.

Generic placeholder image

Αξιοπιστία

Στη διάρκεια της πολύχρονης παρουσίας της στον χώρο της Πληροφορικής, η Digiplan Πληροφορική ε.π.ε. έχει καθιερώσει ως προσωπικό της στίγμα την ποιότητα και την αξιοπιστία. στις παρεχόμενες υπηρεσίες

Generic placeholder image

Ιστορικό

Η Digiplan Πληροφορική ε.π.ε. ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, αλλά στην ουσία λειτουργεί από το 1989 με διάφορες άλλες νομικές μορφές. Από τότε μέχρι σήμερα ακολούθησε μια σταθερά προοδευτική πορεία με σταδιακή αύξηση του πελατολογίου της και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της.